ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ НОВОГ САДА НА ТАКМИЧЕЊУ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“ И АМБАСАДЕ АУСТРАЛИЈЕ

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је представнике Новог Сада на највећем дечјем музичком такмичењу у Србији “Србија у ритму Европе“. Тим поводом у Градској кући били су и гости из амбасаде Аустралије, земље коју ће млади Новосађани презентовати на такмичењу 16. јуна у 14.00 часова у Нишу, уз директан пренос на Првој Српској Телевизији.

– Веома ми је драго што и Нови Сад учествује у манифестацији “Србија у ритму Европе“, и што ће нас, али и Аустралију, представљати овако дивни и талентовани млади људи. Добро је што ће телевизија са националном фреквенцијом преносити овај спектакуларан догађај у Нишу, и што ће шира јавност моћи да ужива у богатом програму, и да навија и гласа за своје фаворите. Нови Сад је Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе, тако да је веома и логично да се прикључи програму који промовише европске вредности – истакао је Далибор Рожић.

Представници амбасаде Аустралије Глен Морисон и Марис Тебецис изразили су задовољство што су по други пут део пројекта “Србија у ритму Европе“.

– Иако је Аустралија географски прилично удаљена, дели исте европске вредности, и драго нам је што ће учесници такмичења моћи да науче нешто више о аустралијској култури. Радујемо се, и једва чекамо да испратимо наступ уживо, а надамо се да Нови Сад и Аустралија могу бити победници – рекао је Марис Тебецис.

Директор манифестације “Србија у ритму Европе“ Давид Макивић нагласио је да ће деца из 22 града из Србије представити 22 земље које иначе учествују у “Еуросонгу“, а победници омогућавају свом граду да наредне године буде домаћин такмичења. Такође, награда граду победнику је 50 посто средстава прикупљених од СМС гласања која се пребацују у градски буџет, а победнички извођачи добијају путовање у једну од земаља које се представљају на такмичењу, у трајању од пет до седам дана.

Седамнаестогодишња Теодора Станковић певаће песму “Sound of silence“ којом се Аустралија представљала на “Еуросонгу“ 2016. године, а још седам девојчица ће плесом употпунити њен наступ.

– Срећне смо што смо добиле прилику да наш град покажемо најбољем светлу, напорно смо се припремале за такмичење, па позивамо суграђане да нас подрже и да гласају поруком на број 1557, песма 1 – казала је Теодора Станковић.