ОДРЖАН ПРВИ БАЗАР СОМБОРСКИХ МАМА

„Базар сомборских мама“ је први пут организован са циљем да се окупе родитељи како би се размењивала или продавала половна гардероба, играчке, опрема за бебе и друге ствари.

Градоначелница Душанка Голубовић је подржала ову манифестацију. „За сам град Сомбор је задовољство што имамо на једном месту окупљање свих нас на тему родитељства, то кажем сада као градоначелница, али много више као мама двоје мале деце. Ово је прилика да сви ми заједно разменимо нека искуства и да се охрабримо и даље на путу које се зове родитељство, јер кад он једном крене, онда више никад не престаје“ рекла је градоначелница и додала да је ово окупљање од велике важности за заједницу и похвалила чланове удружења „Клуб на куб“ који, поред своје деце, породице, посла и свега осталог, имају довољно времена, ентузијазма и воље да организују дешавања као што је ово.

Манифестација је имала и хуманитарни карактер. Сакупљале су се постељина, пелене, играчке, књиге и друге врсте донација за дечије одељење болнице и породилишта. Велики број Сомбораца, предузетника, привредника, апотека и организација је препознало ову акцију. Креативне маме су имале прилику да изложе своје производе, склопе познанства и размене искуства.

Ташана Томић, једна од организаторки првог „Базара сомборских мама“, је рекла да им је жеља да се на пролеће одржи следећи „Базар“, а њихов циљ је да шире љубав, поклоне и добру забаву.

Извор: Град Сомбор