ODRŽAN PRVI „FOX TRAIL” NA DEVOJAČKOM BUNARU, UČESTVOVALO VIŠE OD 400 TRKAČA IZ 12 ZEMALJA

U subotu, 8. maja u organizaciji Atletskog kluba „Panonija“ i Opštine Alibunar održan je prvi  „Fox Trail“ na lokaciji Devojačkog bunara, navodi 013info.

 Nova lokacija za trail trke ali i slogan pod nazivom „Poslednja evrospka pustinja“ doprineli su tome da oko 400 trkača iz 12 zemalja uzme učešćeu prvom „Fox Trailu“. 

 Trka kroz prirodu je sa takvim nazivom privukla mnoštvo  rekreativaca, trkača, hodača sa nordijskim štapovima ali i veliki broj mališana koji su učestvovali u dečjoj trci.

 Ceo prostor na poljani Devojačkog bunara ukrasio je mobilijar subotičkog Venera Bike tima koji je tu postavio osam ciljnih kapija,  nekoliko dancer lutaka, četiri šatora, oko 20 zastava pa je ceo prostor zasijao sjajem prave evropske sportske manifestacije.

 Mediji su nekoliko dana ranije i objavili vest da će pola Evrope trčati u Deliblatskoj peščari, što se po svoj prilici i obistinilo.

 Prvi „Fox Trail“ je otvorila načelnica Južnobanatskog okruga  Marina Toman, a dobrodošlicu trkačima je poželeo i Aleksandar Dragojević, sportski direktor Panonije.

 Odmah potom u 10.30 sati startovala je trka na 5km u kojoj su trčali i predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić i Željko Radovanović većnik za sport u društvo atašea ambasade sjedinjenih Američkih država gospođe Rachel Duran.

 Sat vremena kasnije startovale su i trke na 10 i 20km.

 Potom je usledila i dečija trka sa oko 60 mališana a pobednici su dobili rolere i slatke pakete sponzora.

 U trci na 10km proglašeni su apsolutni pobednici ali i pobednici po uzrasnim kategorijama tako da je u toj trci bilo čak 18 nagrađenih.

 Pobednici glavne trke na 20km su Sanja Kostić iz Vršca i u muškoj kategoriji Novica Stojanović, član AK Panonija iz Pančeva koji su tom prilikom dobili veoma vredne nagrade Venera Bike-a, Vikinga, Hey Honey i Instant bara.

 Fox Trail je tako opravdao naziv internacionalne trke koja ima plan da uključi u zdrav način života i bavljenje sportom što više mališana ali i mladih ljudi, parova ali i starijih ljudi koji na taj način pomažu da se promoviše i lepota Deliblatske peščare koja je na takvoj lokaciji da je svima blizu a jako pogodna za dan proveden u šetnji, trčanju i uživanju u prirodi.

 Atletski klub „Panonija“ će tako sa Opštinom Alibunar za nekoliko meseci organizovati i jesenji „FOX Trail“ koji će postati  tradicija na Devojačkom bunaru.

Izvor: 013info