ОДРЖАН ПРВИ „РУСКОСЕЛСКИ ФЕСТИВАЛ ПЛЕСА“

Поводом обележавања Светског дана плеса, Удружење жена и Плесни студио „Јефимија“ из Руског Села, организовало је у Основној школи „Глигорије Попов“, први “Рускоселски плесни фестивал“. У оквиру фестивала, одржана је и хуманитарна акција “За ђака првака“, а целокупан приход од продатих улазница намењен је за куповину опреме будућим ученицима првог разреда у Руском Селу. Фестивал је свечано отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач.

“Град Кикинда увек ће имати разумевања за свако село, свако удружење и свако дете. Као и много пута досад, организовањем још једног хуманитарног фестивала показали смо да водимо рачуна једни о другима, а посебно о нашим најмлађима. Ово је лепа прилика да помогнемо првацима, а све уз плес, песму, игру и дечје осмехе“, поручио је градоначелник.

Организацију Фестивала подржала је Месна заједница Руско Село:

“Иако је ‘Јефимија’ младо удружење, већ је почело да доприноси активностима у нашем селу. Председница овог удружења Снежана Аћамовић је и прошле године, о свом трошку, организовала приредбу како би се прикупила средства за набавку прибора и опреме за прваке, што је циљ и овогодишњег догађаја“, додао је Душан Марјановић, председник Савета месне заједнице Руско Село.

Студио “Јефимија“ има 16 чланова, а у наредном периоду план је да оснују и ликовну и драмску секцију:

“У овогодишњем програму наступила су културно-уметничка друштва из Накова, Банатског Великог Села и Нових Козараца, као и балерине Културног центра, Плесна школа „Dance and soul“ и премијерно наши чланови за неколико композиција“, објаснила је Снежана Аћамовић, председница Удружења жена „Јефимија“.

Извор: Град Кикинда