ОДРЖАН САСТАНАК АКТИВА ДИРЕКТОРА И СТРУЧНИХ САРАДНИКА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА ЈУЖНОБАЧКОГ ОКРУГА

Данас је у Беочину одржан састанак Актива директора и стручних сарадника предшколских установа Јужнобачког округа чији је домаћин била Предшколска установа „Љуба Станковић”.

Присутне је поздравила директорка ПУ „Љуба Станковић“ Љубица Ђурић која је указала на значај сарадње свих установа са територије подручног округа у циљу боље комуникације, размене искустава и анализе примера добре праксе у раду са децом.

У свом обраћању председница општине Беочин Биљана Јанковић пожелела је свима добродошлицу у Беочин и истакла значај сарадње и подршке Општине Беочин раду предшколске установе.

„Програми попут бесплатног вртића и бесплатних уџбеника за све основце, су у Беочину већ две године у примени, а управо ово су мере на којима ће Општина радити и у будућности како би суштински образовање најмлађих било бесплатно.“, поручила је Јанковић.

Истовремено, Јанковић је указала и на неопходност инфраструктурних улагања у капацитете вртића те и да се након завршетка реконструкције највећег вртићког објекта, која је спроведена почетком школске године, треба наставити са улагањима како би се услуге вртића како у граду тако и у селима, свим породицама учиниле доступнијим.

Актив директора данас је имао прилику да слуша и стручно предавање на тему „Деца са додатном подршком и проблематика документације која их прати“ које су одржале директорка ПУ „Љуба Станковић“ Љубица Ђурић и педагог установе Милица Ђуричковић.

Фото: Исмет Адемовски

Извор: Општина Беочин