ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА „ЗАШТИТА БИОДИВЕРЗИТЕТА И ВОДА ЈЕЗЕРА ПАЛИЋ И ЛУДАШ“

У Плавој сали Градске куће данас је одржан састанак уприличен поводом реализације пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и Лудаш“. Састанку су присуствовали надлежни из „KfW“ банке, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, градоначелник Суботице Богдан Лабан и градски менаџер Загорка Панић са сарадницима, директор ЈКП „Водовод и канализација“ и директор ЈП „Палић-Лудаш“.

Током срдачног сусрета  разговарало се о могућностима додатног финансирања за унапређење рада Уређаја за пречишћавање отпадних вода у Суботици, а дефинисано је и да суботичка локална самоуправа и ЈКП „Водовод и канализација“ у наредном периоду створе предуслове како би се приступило закључивању споразума о додели додатних средства за побољшање квалитета рада пречистача.

Циљ пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и Лудаш“, за који је обезбеђена бесповратна донација Владе Републике Немачке, јесте побољшање квалитета воде Палићког и Лудашког језера, као предуслова за ставарање бољих услова за очување биолошке разноврсности и стварање потенцијала за развој туризма овог подручја.

Извор: Град Суботица