ODRŽAN SPARTANS 2020

Ovog vikenda HK Spartak je bio organizator i domaćin 10. međunarodnog turnira „SPARTANS“ za selekcije U8 i U10 (do 8 i do 10 godina), koji je i ove godine bio maksimalno uspešan, navodi subotica.info. Na Gradskom klizalištu u Subotici okupilo se ukupno 15 ekipa u obe uzrasne kategorije.

U subotu 18. januaru su se okupile po dve ekipe iz HK Crvena Zvezda, HK Vojvodina, HK NS Stars, HK Vukovi/Sarajevo, HK Medvjedi/Sarajevo, HK Serbia Girls (sastavljeno isključivo od devojčica iz SU, NS i BG) i domaćin HK Spartak koji je nastupio sa tri ekipe (1 x U10 i 2 x U8). Na turniru se nije vodila rezultatska evidencija, već su na kraju turnira sva deca učesnici dobili zaslužene nagrade, diplome i medalje, za dugu i lepu uspomenu za učešće na ovom turniru. Igralo se po principu „svako sa svakim“, dok je posle svečanog otvaranja i predstavljanja ekipa, po prvi put na ovom turniru organizovan i „skills competition“ na kojem su učestvovala po dva takmičara iz svake ekipe (ukupno 30 igrača/ica). U starijoj kategoriji U10 nagrada je pripala Jakubju Silajdžiću (HK Vukovi/Sarajevo), dok je u kategoriji U8 pobednički pehar podigao Milivojević Vid (HK Crvena Zvezda).

Roditelji dece iz HK Spartak su se svojski potrudili i za sve goste i njihove navijače u prostorijama kluba organizovali bogatu trpezu raznoraznih đakonija, kako bi se svi adekvatno okrepili u pauzama između utakmica (kojih je odigrano ukupno 49 na 3 terena u isto vreme) i kako bi se što prijatnije osećali tokom boravka u našem gradu.

Skoro 40 dece iz Spartaka uzelo je aktivno učešće na ovom turniru, kako bi svi oni osetili draž i čast igranja na domaćem terenu i pred svojim navijačima, dok je rezultat ovaj put nije bio toliki prioritet.

SPARTANS 2020 od igrača iz Subotice su predstavljali: Poljaković Filip, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Maravić Tijana, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Čepela Teodora, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Tikvicki Martina, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Blažić Teodor, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Kovač Nina, Kesejić Ivan, Novak David, Nađ Strahinja, Mandić Marta, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Stanojević Jana, Piuković Roko, Stipić Relja, Ivanković Marjan, Tikvicki David, Rajković Marin, Kostić Vuk, Brestovac Tara, Mateo Marko, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa, Trišić Lucien. Treneri: Cindel Norbert, Cox Michelle i Brestovac Uroš.

U sklopu ovog turnira odigrane su i dve kontrolne utakmice za mix selekciju U12/14 između domaćeg HK Spartak i HK Vukovi iz Sarajeva, za koju je nastupilo i nekoliko igrača iz HK Medvjedi iz istog grada. Utakmice su odigrane u petak 17.01. i u subotu 18.01., i na oba meča je pobedu odneo domaći sastav rezultatima 6:3 (3:1 0:2 3:0) i 6:2 (3:1 1:0 2:1).

Za HK Spartak U12/14 na ove dve utakmice su nastupili: Penava Veljko, Poljaković Filip, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Popov Jovana, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Mandić Antonija, Milanko Danilo i Milodanović Filip. Treneri: Michelle Cox, Cindel Norbert i Brestovac Uroš.

U nedelju 19. januara selekcija U12 je imala utakmicu u Jaszbereny-u protiv ekipe HC Hatvan, u sklopu „B“ prvenstva Mađarske, u kojem HK Spartak nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš. Kombinovani sastav za koji nastupaju deca iz Subotice je odneo ubedljivu i zasluženu pobedu rezultatom 17:0 (4:0 7:0 6:0), u meču u kojem su kontrolisali sve segmente igre tokom svih 54 minuta i na kraju i više nego zasluženo slavili. Za U12 Kiškoroš/Spartak na ovom meču su nastupili: Penava Ognjen, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja, Bem Karlo, Gubičak Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip i Kujundžić Nikola. Trener: Jaramazović Zoran.

Narednog vikenda HK Spartak i Subotica će biti domaćin tradicionalnog 15. međunarodnog turnira „Winter Classic – Subotica“ za veterane na kojem će učestvovati ukupno 14 ekipa iz čak 7 država (Kanada, Češka, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Slovenija i Srbija), dok selekcije U12 U15 i U18 putuju za Sarajevo/BIH na treći ovosezonski turnir regionalne Juniorske hokejaške lige, gde će u tri dana takmičenja svaka od ekipa odigrati po 3 utakmice. Isti vikend selekcija U8 ima turnir u Beogradu u sklopu Lige budućih šampiona koju organizuje Savez hokeja na ledu Srbije.

Izvor: subotica.info