ODRŽAN SPARTANS 2023

Na Gradskom klizalištu je u subotu 21. januara održan 13. tradicionalni međunarodni turnir u hokeju na ledu „SPARTANS“ za selekciju do 8 i do 10 godina, navodi subotica.info

HK Spartak je prepoznatljiv u Srbiji i regionu po ovom turniru koji je ove godine ugostio ukupno 13 ekipa u dve uzrasne kategorije. Turnir je trajao ceo dan pošto se igralo po sistemu svako sa svakim.  Kao i prethodnih sezona, na samom turniru nije bilo nikakve rezultatske evidencije, već su sva deca na kraju dobila svoje zaslužene nagrade (diplome i medalje) za prikazani trud i zalaganje na svim utakmicama, dok su roditelji i svi ostali navijači na tribinama imali priliku da na delu vide male majstore ovog sporta i da pozdrave sve njihove akcije, dodavanja, golove, odbrane i sva druga umeća.

Na turniru „SPARTANS 2023“ su nastupile ekipe iz tri države, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.  Klubovi učesnici su bili HK Vojvodina, HK NS Stars, HC Seged/Segedin, HK Medvjedi/Sarajevo, HK Vukovi/Sarajevo i domaćini HK Spartak,  ukupno oko 130 dece. Od članova HK Spartak na turniru su nastupili: Novak David, Piukovic Roko, Ivankovic Marijan, Pijovic Aleksa, Mandić Marta, Tikvicki David, Rajkovic Marin, Brestovac Tara, Stanojevic Jana, Marko Mateo, Katona Sanja, Simic Milutin, Vojnić T. Filip, Vojnić T. Ana, Marton Leon, Glogovac Momcilo, Vidakovic Aleksa, Kovac Mark, Kesejic Matej, Milovanović Lav, Barović Vuk, Gršić Luka, Moricz Botond, Čanji David, Toldi Andor, Stanojević Stefan, Palibrkic Aleksa i Šebek Čaki Dorian. Treneri: Brestovac Uros, Kojic Milos i Kovac Norbert.

Kao prateći deo turnira i programa, na osnovu dugogodišnjeg prijateljstva dva kluba, hokejaši Spartaka i ekipe Vukovi iz Sarajeva odigrale su po dve prijateljske utakmice u selekcijama do 12 i do 15 godina. U sva četiri susreta pobede je odneo domaći sastav i to rezultatima 7:1 i 3:2 (selekcija U12), dok je selekcija U15 zabelezila pobede (8:0 i 10:5).

U ovim susretima pratećeg programa, za selekcije U12 i U15 su nastupili: Kukaras Luka, Koso Viktoria, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Nedeljkov Mateja, Martinović Ognjen, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Trišić Lucien, Tikvicki Martina, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Lakićević Vidak, Šabić Iva, Kujundžić Andrej, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Dakić Stefan, Maravić Stefan i Kopunović Oleg. Treneri: Brestovac Uroš, Kojić Miloš i Kovač Norbert.

Narednog vikenda održaće se 17. tradicionalni međunarodni turnir za veterane „WINTER CLASSIC – SUBOTICA 2023“ koji će okupiti 15 ekipa iz Slovenije, Češke, Slovačke, Kanade, Mađarske i Srbije. Utakmice su na programu u petak od 13-21h, subota od 9-23h i u nedelju od 9-15h. Ulaz je besplatan.

Izvor: subotica.info