ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града др Балинт Пастор  (Dr. Pásztor Bálint) приредили су данас, у Медија-центру у Градској кући, традиционални новогодишњи пријем за новинаре, камермане, фотографе, главне и одговорне уреднике и директоре медијских кућа из овог града. Градоначелник Бакић је, тим поводом, истакао да је иза нас година великих изазова, многих искушења и тешких одлука, али и година у којој смо, како је рекао, показали одлучност и одговорност у намери да обезбедимо квалитетнији живот свих генерација наших суграђана.

„Околности под којима смо радили и постизали добре резултате су познати: пандемија ковида 19, украјинска криза, енергетска криза, велики поремећај на тржишту цена. Али, без обзира на све, лично сам презадовољан оствареним и постигнутим резултатима. Оно што је нама већ другу годину за понос јесте финансијска стабилност града Суботице и то таква какву овај град заслужује. У многим ситуацијама наглашавам, а жеља ми је да ме сви пратите у томе, да морамо увек да истакнемо значај нашега града, а он је велики. Суботица је геостратешки изузетно значајна за Републику Србију. Ми смо капија Европе, праг Балкана. И на капији, и на прагу, увек су стајали најбољи”, нагласио је Стеван Бакић

Уз напомену колико је поносан на Суботицу, коју сматра једним од најбољих градова, градоначелник Бакић је истакао да је поносан и на своје суграђане, и на ову локалну самоуправу.

„Нашу финансијску стабилност су похвалили сви релевантни органи у држави Србији, похвале чек добијамо и из дипломатских кругова. Имали смо ове године велики број посета амбасадора у нашој Републици Србији, и већина њих констатује да је град Суботица много напредовао, да је постигао добре резултате, а оно што је најбитније је да имамо финансијску стабилност која је један од главних услова за директне инвестиције у нашем граду”, објаснио је Бакић

Он је изразио велику захвалност свим запосленима у локалној самоуправи и подвукао да је сваки појединац дао свој максимум и допринео да град Суботица има овакве резултате.

„Посебно се захваљујем вама медијима на објективном и коректном извештавању и лично немам ниједну примедбу на ваш рад. Жеља ми је да се оваква сарадња настави и у 2023. години. Трудили смо се да будемо отворени према вама, да не кријемо ништа од вас, да не гурамо ништа испод тепиха. Надам се да смо у томе успели”, истакао је Бакић.

Градоначелник Бакић је казао да све оно што жели својој породици и себи у новој 2023. години, жели и присутним представницима медија и њиховим најмилијима.

„Вама и вашим породицама у Новој години желим много здравља, среће и највише мира. Све што смо планирали, радили, све што смо створили, омогућила нам је политика мира и стабилности нашег председника Републике Србије Александра Вучића. Овом приликом изражавам велику захвалност председнику Вучићу на подршци коју даје нашем граду. Изражавам захвалност и Влади Републике Србије, и Покрајинској влади који су нам дали огромну подршку и финансијску помоћ коју не памти град Суботица”, закључио је Стеван Бакић.

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор је, у име одборника суботичког локалног парламента и своје лично име, изразио захвалност медијима на коректном извештавању са свих догађаја везаних за 15 седница Скупштине града, колико их је укупно одржано током ове године на измаку.

„Желим да се захвалим и свим колегама у Градској управи. Пре непуних годину дана нисмо могли ни да слутимо да ће избити сукоб на територији Украјине и какве ће све то последице повући у економском смислу, али упркос свим тим потешкоћама успели смо да реализујемо неке врло битне пројекте. Поред тога, почели смо да се бавимо и неким темама од којих су сви бежали у протеклих 30, 40, 50 година и ја сам сигуран да ће све то довести до резултата. Радимо, и радили смо, и на повраћају старе славе Палића, и на очувању градског језгра Суботице, као и на развијању и остваривању развојних замисли свих наших месних заједница. Мислим да је најбитније оно о чему је и градоначелник говорио, а то је да је стабилност била све време присутна, и у раду Градске управе, и у самој Суботици. Надам се да ћемо успешно сарађивати и током следеће године. На крају бих, и вама, и вашим најмилијима, пожелео срећну и успешну 2023. годину“, истакао је др Балинт Пастoр.

Данашњем, традиционалном новогодишњем пријему који су за медије приредили градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор присуствовао је велики број представника медијских кућа, по оценама упућенијих највећи у поседњих више од десет година.

Извор: Град Суботица