ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПЛЕС 1200 ЗРЕЊАНИНСКИХ МАТУРАНАТА – ТРГ СЛОБОДЕ ИСПУЊЕН МЛАДОШЋУ, ОСМЕСИМА И МУЗИКОМ

Чувени кадрил, уз звуке оперете “Слепи миш” Јохана Штрауса, отплесало је данас 1200 зрењанинских матураната, у традиционалној манифестацији одржаној на централном градском тргу. Ове године поново у бојама државне заставе и с обележјима града Зрењанина – црвеним и белим мајицама и с плавим кишобранима – ученици завршних разреда свих девет градских средњих школа симболично су обележили завршетак школовања и ступање у ново животно доба. 

Осим великог броја матураната, на Тргу слободе окупио се и велик број њихових родитеља, родбине, професора, пријатеља, али и грађана Зрењанина које је тај значајан и занимљив догађај привукао. 

 Манифестацију је, као и свих ранијих година, подржао Град Зрењанин, у чије се име матурантима обратио и плес отворио градоначелник Симо Салапура. Уз констатацију да са Трга слободе шаљемо најлепшу слику у свет, слику наше младости и будућности нашег града и наше земље, градоначелник је упутио матурантима најлепше жеље за период који је пред њима. 

– Желим вам свима да упишете жељене факултете, ко не уписује факултет да нађе посао, желим вам да се лично и професионално остварите у нашем граду, вашем граду, у Зрењанину, а ми ћемо се потрудити да такве услове обезбедимо. Иза вас је значајан период живота, није мала ствар завршити школовање, иза вас су најлепши дани, а пред вама нови изазови. Желим вам, пре свега, добро здравље и да у тим изазовима, у вашим циљевима и жељама, будете истрајни и храбри – поручио је градоначелник матурантима.    

Зрењанин се први пут у ову манифестацију европских размера – “European quadrille dance festival” – укључио 2007. године и од тада сваке године више од хиљаду учесника, истовремено кад и њихови вршњаци у бројним другим градовима, плеше крајем месеца маја, тачно у подне. 

 Координатор плеса у Зрењанину и овога пута била је Николета Видаковић, која учествује у организацији манифестације од самих почетака. 

Извор: Град Зрењанин