ОДРЖАН ТУРНИР У БАСКЕТУ: „ДЕТЕЛИНАРА“ ПОБЕДНИК

У дворишту основне школе „Иса Бајић“ у Кули одржан је турнир у баскету 3 на 3. Овај, трећи по реду, турнир посетио је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је рекао шта се све десило од манифестација у претходном периоду, а такође је и најавио предстојеће догађаје:„Ово је једна од манифестација за коју смо се трудили, у претходним месецима, да адекватно подржимо. И културне и спортске манифестације на читавој територији наше општине имале су партнера у нама, како у смислу организације, тако и у смислу финансирања. Има још неколико дешавања у наредном периоду, биће регата у Руском Крстуру где очекујемо преко сто бродића, а након још неколико догађаја летњи период дешавања ће бити приведен крају. На овај начин желимо да помогнемо спортским клубовима, културно-уметничким друштвима, а и самим тим желимо да грађанима наше општине, као и гостима у нашој општини боравак учинимо пријатним“.

Организатор овог турнира био је Кошаркашки клуб „Хајдук“ Кула. Тренер ове екипе, Данило Боровић, истакао је да је задовољан одзивом екипа, с обзиром да се у исто време одржава неколико поприлично јаких турнира:

„Очекивали смо да ће се пријавити 16 екипа, а пријавило се њих 19 и тиме сам веома задовољан. Треба имати у виду да се у исто време на неколико локација одржава неколико веома јаких турнира, те сама чињеница да се пријавио оволики број екипа говори о успешности организације и да не радимо узалудан посао. Наградни фонд је 100 хиљада за победника и 20 хиљада за другопласираног, а такође смо обезбедили и награде за публику и најбоље појединце. Овај турнир, који је трећи по реду, помогнут је од стране општине и спонзора, те се свима захваљујем и надам се да ћемо ову спортску традицију одржати.“

Крајњи исход турнира гласи: прво место освојила је новосадска „Детелинара“ а друго место припало је екипи „Галенса“, такође из Новог Сада. Турнир је оправдао очекивања, како учесника тако и публике, те нема сумње и нема разлога да се и наредних година одржи један овакав спортски спектакл.

Извор: Општина Кула