ОДРЖАН ВЕЛИКИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА: „МИ СМО СВЕТ“

У Народном позоришту у Кикинди, под називом “Ми смо свет“, Културни центар организовао је велики годишњи концерт, на којем су наступили хор и окрестар „Атендите“, дечји хор „Кикиндијанци“ и специјални гости, са више од 120 извођача на сцени. Поред домаћих нумера, публика је имала прилику да послуша композиције на девет језика, врло богат програм намењен свима, са поруком среће. Концерту су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица, Дијана Јакшић Киурски, као и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

“Заиста је велико задовољство када један овакав град попут наше Кикинде грађанима приушти велики број културних садржаја, поготово овакве концерте који на сцени окупе преко 120 учесника. Све то даје нам ветар у леђа да наставимо да радимо још више на пољу културе, да Кикинда постане национална престоница културе и да поред богатог садржаја, уметницима обезбедимо много боље услове за рад и креативност“, рекао је градоначелник.

Захваљујући концерту у Народном позоришту, Кикинда је била средиште културне сцене:

“Концертом је обједињено све оно што раде ансамбли Културног центра, тако да смо сви уживали у складу, вишегласју и предивној музици. Пуна сала Народног позоришта говори о томе да кикиндска публика воли овакву врсту културних дешавања, а познато је и да хорска музика привлачи љубитеље доброг и квалитетног звука“, додала је Дијана Јакшић Киурски.

Хор „Атендите“ постоји од 2017. године, оркестар је настао 2019. године, а дечји хор „Кикиндијаци“ постоји нешто више од две године:

“Лајтмотив концерта био је срећа, тако да се надам да су сви који су били, из сале Позоришта изашли срећнији него што су дошли и да ће се овога дуго сећати као нечег веома лепог. Наши годишњи концерти су постали традиционални, а сваке године су све бољи и имају све већи број учесника“, надовезао се Марко Марковљев, в.д. директора Културног центра Кикинда.

Извор: Град Кикинда