ОДРЖАН ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ТОШИНИХ УЧЕНИКА

У Културном центру Пећинци, 11. јуна, одржан је свечани завршни концерт пећиначког одељења Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме.

Пред бројном публиком, представили су се ученици из класа тамбуре (наставник Дејан Ћирковић), гитаре (наставник Срђан Петровић), хармонике (наставник Никола Пантелић) и клавира (наставнице Ивана Охмут и Бранислава Трифуновић).

„Наш императив је развијање љубави код деце према музици, те су овакви велики концерти заправо наши највећи успеси. О томе колико смо препознатљиви, сведочи и све већи број ученика који се уписује у музичку школу, али и све успешнија сарадња коју остварујемо са предшколском и школским установама на територији општине Пећинци, али и шире. Наши ученици су гости немало сваке манифестације која се одржава на простору општине“ – рекла је наставница Ивана Охмут, и уједно се захвалила Културном центру Пећинци на великој подршци и помоћи.

Сва деца, која највише уживају у групном музицирању, представила су се и у хору пећиначког одељења музичке школе под диригентском палицом наставнице солфеђа и теорије музике Маријаном Антић.

Резултати пријемног испита биће објављени крајем месеца јуна на сајту школе. Из ове школе напомињу да још увек има слободних места на одсецима гитаре, тамбуре и хармонике.

Извор: Општина Пећинци