ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК ЗА ЂАЧКЕ ПАРЛАМЕНТЕ У ПРОЈЕКТУ „ТАЛЕНТМАГНЕТ“

У среду, 21.12.2022.године. са почетком у 12:15 часова, у Плавој сали  општине Апатин одржан је ТаленатМагнет Форум, док су сат времена касније ученици апатинских средњих школа присуствовали завршном састанку у Великој скупштинској сали, а све у склопу пројекта „ТаленатМагнет“  који је у оквиру Дунавског транснационалног програма, а односи се на привлачење и  задржавање младих у општини Апатин.

На Форуму у Плавој сали, рекапитулацију до сада урађеног у пројекту су анализирали професори, директори и остали стручни кадар апатинских школа са представницима локалне самоуправе, који су од самог почетка заједно учествовали на имплементацији пројекта. Занимљивији део  за ђаке је одржан нешто касније у великој сали СО Апатин.

Наиме, на састанку су се ђачким парламентима представили успешни појединци из различитих сфера живота, различитих животних доба, искустава и знања. Ђацима су своје приче, свој пут, циљеве које су следили и шта они који се одлуче за тај пут могу да очекују пренели фудбалер, спортски новинар и хуманиста Видан Јеротијевић, кајакашица и чланица репрезентације Србије Дајана Уртајл, женски Интернационални мајстор шаха Марина Гајчин, мастер туризмолог менаџер у гастрономији и професор стручних предмета из области туризма и угоститељства Вања Медић, адвокат  Зоран Марић, стоматолог специјалиста ортодонције др Ксенија Чанковић, дипл.инг и власник ИТ компаније Милица Ђурашиновић, те дипл. Инг електротехнике и рачунарства-мастер Срђан Павић.

На самом почетку састанка  излагаче, менторе и ученике је поздравио Заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, пожелевши будућим надама општине Апатин да на најбољи начин процене у ком правцу ће даље развијати своје афинитете и који пут ће следити, као и много успеха у будућности у достизању постављених циљева.

Верујем да ће овај састанак многима помоћи у доношењу одлуке како  наставити усавршавање свог знања након средње школе. Имали су прилику да чују прелепа искуства својих успешних суграђана и сигуран сам да ће многи ђаци који су данас присуствовали предавању направити неку сличну, ако не и успешнију причу и ја им то у име општине Апатин од срца желим, поручио је Ђукић.

Извор: Општина Апатин