ОДРЖАН ЗИМСКИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ СИВАЦ

Зимски концерт фолклорног ансамбла Дома културе Сивац одржан је протеклог викенда. У 18 наступа учествовали су, како фолклораши различитих узраста, тако и певачке групе, али и млади солисти на виолини и гитари, Татјана Жујовић и Немања Човић.

Публика је ове вечери уживала у играма из Црне Горе, из Срема и Баната, у Влашким играма, у песмама и играма са Кордуна, из Босилеградског крајишта, из Македоније и бројних других крајева, а Станимирка Живковић певала је уз окретање тепсије. Концерт је овог пута имао и хуманитарни карактер, па ће тако новац од продатих карата бити уплаћен за лечење девојчице Уне Вуканац из Црвенке.

По речима руководиоца фолклорног ансамбла Дома културе у Сивцу, Злате Пурић, овај концерт посебан је због тога што су управо на њему дебитовали најмлађи чланови којих је на сцени било више од 40, а с обзиром на бројност чланова сцена им, како каже, полако постаје мала:

,,Од јесени, од како је почела школа, тако смо почели са припремама за овај концерт. Обнављамо кореографије, неке су и нове. Најмлађи учесници почели су у новембру и сада има је први наступ. Има их, хвала Богу, доста. На сцени је било више од 40 почетника, а ових који су две генерације старији на сцени је било 50, тако да нам је у ствари ова сцена и мала за толики број  деце. Сада почињу такмичења, прво драмске секције – одрасли па деца, затим дечији фолклор у априлу, па за одрасле. Вредно спремамо, увек понеког произовемо од старих чланова, а има доста и нових, тако да је то најлепши склоп, да се млађи кале и да уче од старијих не само игру, него и понашање на сцени и однос према ношњи“.

Извор: Општина Кула