ОДРЖАНА 22. КАСАЧКА ТРКА ЗА „ПЕХАР ГРАДА СОМБОРА“

У организацији Коњичког клуба „Војвођанин“, јуче су, на Градском хиподрому у Сомбору, одржане касачке трке. Испред Града Сомбора, спортски догађај је подржао градоначелник Антонио Ратковић, заједно са чланом Градског већа за област пољопривреде, Јованом Кечом.

Другог касачког дана на програму је било девет трка од којих су се истакле две: 22. касачка трка за „Пехар града Сомбора“ и „69. Пробни српски касачки дерби“, за грла домаћег одгоја. На пробном дербију учествовало је десет грла, старости од четири године, а награде су обезбеђене за пет првопласираних учесника. Победнику су додењени пехар, плашт и новчана награда у износу од 150.000,00 динара. У конкуренцији за трофеј града,  учешће је узело шест грла старости од три године и више. Победнику ове трке су такође уручени пехар и плашт, а наградни фонд је износио 170.000,00 динара.

Прво место у трци „69. Пробни српски касачки дерби“, ове године је освојило грло „Цветко А.Т.“, Жељка Вујановића из Србобрана. У 22. трци за „Пехар града Сомбора“ тријумфовало је грло „Bondo JET“, Милета Копуновића из Таванкута, а тиме је после две године, са победничког трона, скинуто грло „Brenno Laumar”, штале „Dream Catcher” из Сомбора.

У преосталих седам једнопрежних касачких трка такмичила су се грла старија од три године, а наградни фонд је износио од 70 до 100 хиљада динара. Партнери појединачних трка били су: „Bobine Photo”, КК „Војвођанин“, „Лето“ д.о.о, „Вожд“ д.о.о, „Слован прогрес“ Селенча, „Аутосервис Триашка“ Бачки Петровац.

Коњичке трке на Градском хиподрому је посетило преко 3000 људи, а најзапаженији међу њима је свакако био најбољи играч „NBA“ лиге и освајач „MVP” награде, а уједно и власник КК „Војвођанин“, те организатор ове манифестације, наш суграђанин Никола Јокић, којег су присутни поздравили аплаузима и овацијама.

Извор: Град Сомбор