ОДРЖАНА 44. МЕЂУГРАДСКА ИЗЛОЖБА СИТНИХ ЖИВОТИЊА У КУЛИ

Међуградска изложба ситних животиња у Кули и ове године протекла је веома успешно. Већ традиционално, друге недеље новембра, Удружење за заштиту и одгој ситних животиња Кула, организује овај догађај и представља званичног домаћина манифестације. Ова 44. по реду изложба, одржана је у сали основне школе “Петефи бригада “ у Кули. Како је број експоната ове године био преко 700, јасно је да ова манифестација из године у годину расте и постаје све већа и успешнија.

“Испред Удружења за заштиту и одгој ситних животиња из Куле, желим да вам се захвалим што сте дошли да улепшате ову нашу 44. Међуградску изложбу. Има изложено 540 експоната голубова, 32 кунића, 28 врста патуљасте живине појединачно, 28 врста велике живине појединачно, као и велики број малих и великих врста птица. Поздравио бих све судије што су дошли у овом броју да нам помогну да спроведемо нашу изложбу и председнику Савеза Милану Бркићу што је вечерас са нама“, рекао је Горан Комненић, одговорно лице овог удружења.

Присутне је поздравио и председник Привременог органа општне Кула, Велибор Милојичић, који је нагласио да му је драго што ова изложба већ традиционално постоји и окупља велики број људи. Такође, он је рекао да ће се потрудити да наредне године манифестација добије већи простор који ће примити већи број излагача и већи број посетилаца.

„Општина Кула наставиће да подржава све манифестације које шаљу позитивну слику о нашем месту и потрудићемо се да омогућимо још боље услове и још већу подршку у наредним годинама“, каже Милојичић.

Председник судијске организације, Милан Бркић, замолио је све судије да буду строги, али коректни.

„Да подигнемо тај ниво голубарства, ниво живинарства и ниво кунићарства морамо бити мало строжији. Морамо наградити оно што је лепо, да победи најлепши голуб, најлепши кунић и најлепша живина. Желим и да се захвалим Кули, на овој дивној изложби и на великом броју експоната. Кула полако прераста у центар одгајивача малих животиња у Србији“, истакао је Бркић.

Извор : Општина Кула