ОДРЖАНА 54. ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТОВАЊА “МАКСИМ ЈЕКНИЋ“

Синоћ је у Крушчићу одржана 54. општинска смотра рецитовања “Максим Јенић“ под покровитељством и организацијом Општине Кула. У програму су учествовали најбољи рецитатори из кулске општине који су освојили пласмане на месним смотрама. Манифестацију је отворио председник Привременог органа општине Кула, Дамјан Миљанић, који је изразио задовољство што му је припала част да отворио манифестацију са оваквом традицијом и културним значајем која се после неколико година одржава поново у Крушчићу. Он је пожелео рецитаторима добар пласман, а гостима добродошлицу.

У категорији млађег узраста основне школе треће место је освојила Милена Рамач која је рецитовала песму Милана Мрдаља “ Татине муке“, док је друго место припало Михајлу Токареку који је за ову смотру одабрао песму Мике Антића “ Мали час ботанике“. Најбоља у овом узрасту која је освојила прво место била је Нађа Матића са рецитацијом песме “Ветар“  Недељка Попадића.

Прво место у категорији средњег узраста ученика виших разреда основне школе освојила је Ема Живковић са рецитацијом Ганса Магнуса Енцесберга “ Поетски фестивал“, друго место припало је Патрицији Војчена која је рецитовала “Етукине бриге“ Јожефа Папа.  Треће место у овој категорији освојила је Јана Варга са рецитацијом “Гушчији рат“ Гезе Гардоњи.

У старијем, средњошколском узрасту прво место припало је Урошу Микулићу који је рецитовао песму “Јесен у срцу“. Друго место освојила је Петронела Фењвеши са рецитацијом “ Прецењена господо“ Петефи Шандора. Треће место у овој категорији освојила је Валентина Новта  која је рецитовала “ Црну уметност“ Амири Барака.

Извор: Општина Кула