ОДРЖАНА ДРУГА КОБАСИЦИЈАДА У КУПУСИНИ

Месна заједница Купусина је овог викенда била домаћин још једне „Кобасицијаде“. Поред екипа које су се надметале у квалитетном пуњењу кобасица, организатори су за све посетиоце обезбедили загрејане шаторе у којима су могли купити и дегустирати свеже печене кобасице, као и да се освеже и засладе разним домаћим производима. За добру атмосферу, задужен је био темерински бенд The End.

Окупљање такмичарских екипа је почело од 9 до 10 часова, када им је подељено и месо, док су посетиоци догађаја имали простор у одвојеном шатору где су могли да купе и дегустирју разне сухомеснате и млечне производе, печене кобасице, као и да се освеже и засладе.

За епитет најбољег кобасичара, такмичило се 25 екипа, а жири је одлучио да је најукуснију кобасицу направио Жолт Тадиан испред Игора Лимбургера и Габора Киша.

Манифестацију је посетио велики број гостију из Западнобачког округа, али и Хрватске и Мађарске, а присуствовао је и Иштван Пастор, председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине.

Средства за организацију овог догађаја, Месна заједница Купусина је путем конкурса „Михољски сусрети села“ добила од Министарства за бригу о селу.

Извор: Општина Апатин