ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА СРЕДЊОШКОЛАЦА О ХИВ-у

Удружење за побољшање положаја младих под називом „ИЗ ПРИНЦИПА“, поводом Светског дана борбе против ХИВ-а, организовало је у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача „Михаило Палов“ предавање намењено средњошколском узрасту.

Циљ овог предавања јесте едукација као и информисање ученика, како и на који начин би требало да се заштите од ове тешке болести. Преко 200 ученика трећих и четвртих разреда средњих школа су прво погледали кратак филм едукативног карактера, а после тога саслушали су предавање на тему превенције од ХИВ-а Поменуто предавање одржале су Емилија Којић, струковна медицинска сестра, специјалиста јавног здравља, главна сестра службе здравствене заштите деце и школске деце у Дому здравља Вршац и Каролина Ропић доктор опште медицине, запослена у Специјалној болници за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу. После одржаног едукативног дела у виду предавања, ученицима су подељени едукативни и промотивни материјал, али и презервативи, као једно од најефикаснијих средстава заштите од ХИВ-а и осталих полно преносивих болести.

Предавање су организовали и спровели Удружење за побољшање положаја младих „ИЗ ПРИНЦИПА“, Град Вршац, Савет за здравље Града Вршца, Дом здравља Вршац, Специјална болница за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ и мобилни тим за инклузију Рома. Подршку је пружила и омладина ЈАЗАС-а из Београда која је обезбедила пропагандни материјал.

Извор: Град Вршац