ОДРЖАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРПСКИХ РАДИКАЛА У НОВОМ САДУ

У присуству преко 200 делегата из читавог града, у свечарској атмосфери Велике сале Скупштине Града Новог Сада, Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад одржао је редовно заседање годишње Скупштине за 2017. годину, која је почела интонирањем страначке химне „Спремте се, спремте четници“.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад, и овога пута, показао је јединство, снагу, позитивну енергију и одлучност у намери да спроведе програмске циљеве и начела Српске радикалне странке. Председник Градског одбора Ђурађ Јакшић, поднео је Скупштини извештај о раду у прошлој години и изнео основне програмске циљеве и задатке у 2018. години.

Намера Градског одбора је да се Српска радикална странка додатно оснажи у Новом Саду, а посебна пажња, енергија и потенцијали странке, руководства и наших активиста биће усмерени ка обележавању стогодишњице присаједињења Бачке, Барање и Баната матици Србији, као једном од најзначајнијих датума у историји српског народа на овим просторима.

„Током читаве године организоваћемо разноврсне акције, покретати иницијативе и прикупљати петиције у циљу пробијања медијске блокаде и промоције Српске радикалне странке. Наша одборничка група остаје најозбиљнија и најжешћа опозиција градској власти. Наш приоритетни циљ је да оснажимо Српску радикалну странку на територији града Новог Сада.  Нови Сад је био и остаће најјаче радикалско утврђење у Србији.” -истакао је Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Присутима се обратио и потпредседник странке, Милорад Мирчић, истакавши да је српска Војводина, баш као и Србија, данас, након сто година од присаједињења и даље под окупацијом, а да се историјска улога српских радикала у очувању целовитости наше земље понавља.

„Ми српски радикали у Новом Саду наследници смо традиције Јакова Јаше Томића и његове супруге Милице Томић, и наш задатак данас, баш као и пре сто година јесте очување српске Војводине као саставног и неотуђивог дела Србије.  Слобода је у наш град дошла тачно пре сто година, заједно са славним новембарским данима и српском ослободилачком војском и никада не смемо сметнути са ума да су кључну улогу у присаједињењу Бачке, Барање и Баната имали управо српски радикали предвођени Јашом Томићем“ – закључио је Мирчић.

На Скупштини је једногласно изабрано десет нових чланова Градског одбора, на мандатни период од годину дана, који су том приликом положили свечану заклетву. Међу десет новоизабраних чланова Градског одбора је и 19-годишњи Никола Симеуновић, матурант средње Саобраћајне школе, најмлађи члан Градског одбора од оснивања Српске радикалне странке у Новом Саду.