ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА КОЛАЧА „ДЕЦИ С’ ЉУБАВЉУ“

У организацији Асоцијације жена Републике Србије ООГО Сомбор, данас је одржана изложба колача „Деци с’ љубављу“ и изложба ликовних радова ђака првака „Цвет за моју маму“. Догађај је одржан у просторијама Дома ученика у Сомбору, а испред локалне самоуправе, манифестацији хуманитарног карактера присуствовали су градска већница за област социјалне заштите Јована Миљевић и помоћник градоначелника за област културе и туризма Урош Бузаџић.
Градска већница Миљевић у свом обраћању поздравила је присутне, захвалила им се на учешћу на овој манифестацији и честитала учесницима на прелепим цртежима, али и богато припремљеним колачима.
„Драга децо, драги организатори и домаћини, задовољство ми је да вас поздравим у име Града Сомбора и у своје лично име. Окупили смо се овде једним слатким и хуманим поводом и драго ми је да је ова манифестација постала сада већ традиционална. Желим да се захвалим Асоцијацији жена на организацији, ђацима на труду и ангажовању око ликовних радова, као и женама које су направиле ове разноврсне посластице, торте и колаче, који ће отићи тамо где ће им се највише обрадовати. Град ће увек подржати овакве манифестације и увек ће бити отворен за сарадњу. Проглашавам ликовну изложбу и изложбу колача отвореним“, рекла је градска већница Јована Миљевић.
Ликовни конкурс „Цвет за моју маму“ окупио је велики број малишана који су показали свој велики таленат, а стручни жири је одабрао три најлепша рада и ауторима уручио дипломе и пригодне поклоне. Најлепши ликовни рад нацртао је Александар Ливада из ОШ „Лаза Костић“ Гаково, други најлепши рад нацртала је Анастаси Пап из ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, а треће место освојила је Милана Плавшић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Стапара. Када је реч о изложби колача, најлепши колач направио је Силвијин слатки кутак, друго место освојила је Данијела Дудуковић, а треће место припало је Ани Гужвањ..
Слатке посластице ће по завршетку манифестације бити уручене Школи за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ Сомбор.
Целокупни програм су својим наступом улепшали дечији хор „Теслини славуји“ ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево и ученици Музичке школе „Петар Коњовић“ Сомбор.

Извор: Град Сомбор