ОДРЖАНA ЈУБИЛАРНA 15. СМОТРA ПОЉОПРИВРЕДНЕ ИНДУСТРИЈЕ И ТРГОВИНЕ

Традиционална манифестација СПИТ коју организује Клуб 100П Плус одржана је у Каћу, на парцели породичног газдинства Војислава Малешева. Отварању манифестације присуствовао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

-Драго ми је да се једна оваква манифестација одржава на територији Новог Сада. Чињеница да траје 15 година и да се број излагача и посетилаца на овој манифестацији сваке године повећава доказује да она добија све већи значај и то не само на локалном нивоу. Град Нови Сад је препознао важност ове манифестације и подржава њено одржавање. Ове године, буџет Града за пољопривреду и рурални развој износи око 50 милиона, што је далеко више у односу на претходну годину када је износио 16 милиона динара. Поред свега што је у претходном периоду рађено, ове године имамо и две нове мере, а то су подршка младим пољоприврeденицима, за коју смо издвојили 20 милиона и подршка удружењима из области пољопривреде, за које је издвојено 10 милиона динара. То јасно указује на опредељеност Града да улаже и у приградска насеља, а све у циљу останка младих људи на селу и равномерног развоја Града – нагласио је Милорад Радојевић.

Према речима организатора на манифестацији су представљене нове технологије и достигнућа у пољопривредној механизацији, струка и наука, теорија и пракса. Пољопривредни произвођачи из целе Војводине су могли да чују најактуелнија дешавања у агробизнису, а најзанимљивији део је био приказ машина у раду. Овом традиционалном манифестацијом, на свечани начин је обележен крај жетве.