ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ 47. МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА ПЕРАДАРСТВА У СОМБОРУ

У згради Жупаније, данас је одржана конференција за медије поводом одржавања 47. Међународног сајма перадарства који ће трајати од 26. до 28. јануара у просторијама некадашњег тржног центра „Зипер“. Конференцији су присуствовали заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица, директор Међународног сајма перадарства Игор Громиловић и директорица Туристичке организације града Сомбора Зденка Митић.

Према речима заменице градоначелника Љиљане Тице, ове године ће се поделити 5.000 бесплатних карата за децу која желе да посете сајам, а као новина, поделиће се и 100 бесплатних карата за суграђане који буду желели да учине хумано дело и добровољно дају крв.

„Са задовољством желим да најавим Сајам перадарства који се одржава по 47. пут у нашем граду и који окупља велики број излагача ситних животиња, али и заинтересованих посетилаца. Ово је јединствена манифестација таквог карактера која се одржава у нашем граду и наши суграђани са нестрпљењем очекују дан отварања“, изјавила је заменица градоначелника Љиљана Тица.

Организатор Сајма перадарства Игор Громиловић, захвалио се локалној самоуправи на сарадњи и подршци, те рекао нешто више о самој манифестацији.

„Уз помоћ локалне самоуправе и Туристичке организације града Сомбора обезбедили смо један заиста леп простор за потребе сајма. Посетиоци ће моћи да погледају преко 2.500 експоната голубова, птица, украсне живине и других. Поред тога, Сомбор ће бити домаћин и државног првенства ситних животиња, као и 4. Меморијала „Прим. др Зоран Парчетић“, на шта смо јако поносни“, изјавио је Громиловић.

На сајму се очекују излагачи из Македоније, Хрватске, Републике Српске, Босне и Херцеговине и др. Званично отварање сајма је предвиђено за петак 26. јануара у 13 часова, а првог дана биће отворен до 20 часова. У суботу 27. јануара, сајам ће за посетиоце бити отворен од 08 – 20 часова, док ће у недељу бити отворен од 05 – 12 часова.

Организатор сајма је Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“ под покровитељством Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор