ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

У Народној библиотеци Србобран у четвртак је одржана Општинска смотра рецитатора. Стихове је говорио 76 ученика основних школа из општине Србобран, подељене у две групе: млађи узраст (од 1. до 4. разреда) и средњи узраст (од 5. до 8. разреда). Двочлани жири у саставу Стаљинка Зеремски, наставница у пензији, и др Хорват Футо Харгита, професорица на Катедри за мађарски језик и књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, одабрао је следеће ученике који ће представљати општину Србобран на Зонској смотри рецитатора, у Бачу 16. марта.

МЛАЂИ УЗРАСТ

    Bakos Dorina ученица 4. разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“, са стиховима Juhász Magda: Álomhajó (Магда Јухас: Брод из снова)

    Павлов Теодора ученица 1. разреда ОШ „Петар Драпшин“ из Турије, са стиховима Јована Јовановића Змаја: Е, ово ретко бива

СРЕДЊИ УЗРАСТ

    Móró Lilla ученица 5. разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“, са стиховима Nemes Nagy  Ágnes: Jeromos a remeterák (Немеш Нађ Агнеш: Јеремија, краба пустињак)

    Сурдучки Угљеша ученик 7. разреда ОШ „Жарко Зрењанин – Уча“ из Надаља, са стиховима Десанке Максимовић: Крвава бајка

„Желимо да се захвалимо свим учесницима на уложеном труду, који су учествујући на смотри показали да поезија још увек испуњава својом лепотом нашу душу. Захваљујемо се и просветним радницима, који су припремили ученике. Дорини, Теодори, Лили и Угљеши желимо пуно успеха на даљем такмичењу“, стоји у саопштењу Народне библиотеке.

Извор: Општина Србобран