ODRŽANA POSLEDNJA JEDRILIČARSKA REGATA NA PALIĆU ZA OVU SEZONU

U periodu od 31.10 do 01.11 Jedriličarski Klub Palić je bio domaćin poslednje jedriličarske regate koja se održava u ovoj sezoni u Srbiji, navodi subotica.info.

U pitanju je regata pod nazivom „Berbanski dani“ za klasu Laser, FIN i Optimist, koja se inače održava u septembru mesecu, a ove godine zbog pomeranja kalendara je stigla na red krajem oktobra. Istovremeno za klasu FIN je održano i Prvenstvo Vojvodine.

Jedriličari Palića su i ovoga puta pokazali svoju spremnost i osvojili najviše medalja u svim klasama.

Rezultati takmičara Jedriličarskog Kluba Palić:

  • U klasi FIN prva tri mesta su pripala jedriličarima sa Palića i to, zlato Tihomiru Zakiću, srebro Igoru Ujvari, a bronza Atili Dubičancu.
  • U klasi Laser standard do zlatne medalje je došao Danilo Bešić, a drugo mesto je zauzeo Robert Kovač.
  • U klasi Laser radial prvo mesto je osvojio Mate Salai, drugo mesto Kristina Boja, a treće mesto Relja Kresović.
  • Takođe i u klasi Laser 4.7 su bili uspešni takmičari sa Palića, u kojoj je srebrnu medalju osvojio Dario Bešić, a bronzanu Aleksa Sretenović.
  • U najmlađoj kategoriji, to jest u klasi Optimist u generalnom plasmanu i u kategoriji dečaka Nenad Zakić je osvojio drugo mesto, dok je zlato pripalo Bertalanu Molnar u kategoriji dečaci do 12 godina.

Uspešne takmičare sa Palića i na ovoj regati, kao i tokom cele sezone su predvodili treneri Ištvan Boja i Dejan Zakić.

Jedriličarima za 2020.godinu je preostalo još proglašenje rezultata za seriju regata, koji se boduju za Državno prvenstvo, gde će takođe nekoliko takmičari Jedriličarskog Kluba Palić stići do pobedničke postoje, kao rezultat upornog i uspešnog rada.

Finansijsku podršku za organizaciju regate pružili su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i sledeći sponzori: Stars d.o.o. Palić, Auto Marton, Remming Novi Sad, JKP Subotička toplana, Hungarikum, Goodwill pharma.

Izvor: subotica.info