ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА ИЗ ВОЋАРСТВА

Вршац, у великој Сали Градске куће одржано је предавање из Воћарства, а због отказивања презентације од стране Развојног Фонда Војводине, место је заузела Комерцијлна банка као наша највећа домаћа банка и одржала је презентацију својих кредитних линија .

Међу стотинак окупљених пољопривредника највећу пажњу привукао је наш најбољи стручњак из Воћарстава професор Зоран Кесеровић са Пољопривредног факултета у Новом Саду, на тему узгоја лешника и вишње као врло атрактивне и перспективне воћне врсте за територију Града Вршца.

Присутним пољопривредницима се обратио члан већа за пољопривреду Слободан Јованов поздравио учеснике и окупљене пољопривредне произвођаче и захвалио на добром одзиву с обзиром на лоше временске прилике . Напоменуо је да на територији Града Вршца где је завршена комасација, самим тим дошло је до укрупњавања поседа и тим су се створили услови да људи крену да се баве воћарством као интезвном пољопривредном производњом која доноси већи профит. Првенствено водећи се саветима струке као и наравно агроеколошким условима при избору воћне врсте и сорте.

Извор: Град Вршац