ОДРЖАНА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ,,КУС ПЕТЛИЋ“

Премијера представе ,,Кус петлић“, драмског ансамбла Културног центра из Куле, по тексту Александра Поповића и у режији Драгана Остојића, одржана је у дупке пуној сали Културног центра, а судећи по громогласним аплаузима, осмесима које су глумци мамили у току представе и чињеници да се тражила  карта више, можемо рећи да је премијера била и више него успешна.

За оне који нису успели да дођу на премијеру, прва реприза представе уследиће већ у петак, 8. марта, а затим ће представа, како је планирано, учествовати на селекцијама и као гостујућа на више места. По речима редитеља, Драгана Остојића, публика је лепо примила и разумела представу, на ансамбл је поносан, па је тако оне који нису погледали представу позвао да дођу, да се радују и тугују са самим животом:

,,Ја сам заиста задовољан. Мислим да је публика лепо примила и разумела представу. Ово је комад који се мало ређе игра и много је захтеван, али оно што је ту најважније је прича о самом животу, о животу малих људи, њихових љубави, губитака, несрећа, срећа… Ја сам поносан на овај ансамбл, који је све успешно извео, и на своје сараднике који су били у представи, тако да ово могу назвати успешном вечери. По мојим сазнањима, прва реприза је 8. марта, онда следи учествовање на селекцијама и надам се да ће се представа ван тих селекција, као гостујућа, одиграти на више места. Мислим да вреди“.

Главне улоге у овом комаду играју глумци Биљана Митрић, Тамара Шалиначки, Слободанка Кнежевић, Страхиња Шћекић, Слободан Ногавица, Лука Фолк и Мирослав Малацко, а реч је о комедији, помало тужној и тешкој, која говори о 1944. години, о ослобађању Београда и о неколико година након тога, када су се дешавале драматичне промене, а која сасвим сигурно никога неће оставити равнодушним.

Извор: Општина Кула