ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КЉУЧЕВИ ДОБРА И ЗЛА“, АУТОРА ВУКА МАРТИНОВИЋА

У Дому културе у Црвенки одржана је промоција књиге „Кључеви добра и зла“, Вука Мартиновића. Када је о самој књизи реч, аутор каже да је књига дефинисана као историјски трилер и једна врста мозаика који је састављен од три међусобно испреплетане приче:

„Кључеви добра и зла“ су историјски трилер у ком су испреплетане три приче из три века. Свака прича је писана посебним језиком, те је тако прича из 19. века писана благо архаичним језиком, у 20. веку је класичан језик, а у 21. веку је модеран језик. Што се тиче самог назива, он потиче од једног древног учења које се зове „кључеви добра и катанци зла“. У том учењу се каже да су благословени они који су кључеви добра и катанци зла, а да постоје и они други који су кључеви зла и катанци добра и да их је лако препознати у друштву, јер ће први увек помоћи и дати добар савет, а други ће покушати да заваде. Ово је прича о томе да би требало тежити том добру, иако је то доста тешко у животу, али ако је човек на правом путу и истрајан, ипак може успети.“

Када је о аутору реч, Вуко Мартиновић је новосадски телевизијски новинар. Аутор је бројних репортажа и више телевизијских серијала међу којима су најгледанији „Квадрат вароши – приче из историје Новог Сада” и „Луча”. Организатор ове промоције у Дому културе било је Удружење Црногораца Црвенка.

Извор: Општина Кула