ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ,,ВОЛЕЛА БИХ ДА СИ ТУ“, МИЛИЦЕ БОЈАНИЋ

У четвртак, 6. априла, у Економско-трговинској школи у Кули одржана је промоција збирке песама ,,Волела бих да си ту“, Милице Бојанић. Пред великим бројем Миличиних пријатеља, чланова породице, ђака и професора Економско-трговинске школе, Милица је с поносом представила своју песничку збирку, на којој је дуго радила, уз поруку да увек треба сањати, веровати и грабити ка остварењу својих снова.

Миличину промоцију увеличао је музичар, Борислав Срдић, који је, на гитари, извео песму по којој је збирка и добила име – ,,Волио бих да си ту“, као и неколико других песама ,,Црвене јабуке“. Миличине школске другарице рецитовале су њене  песме, а напослетку се окупљеној публици обратила и Миличина професорка српског језика и књижевности, Александра Секулић, која је прочитала Миличину прву песму, ,,Звезде“, која је изашла у збирци песама младих писаца Србије и дијаспоре. Истакла је да је изузетно поносна на Милицу и да је Миличин успех заправо и њен, с обзиром на то да први пут има прилику да присуствује промоцији збирке своје ученице.

Милица каже да је све почело од песме ,,Звезде“, која јој је помогла да препозна свој песнички таленат и која је мотивисала да настави да ствара:

,,Све је почело од  литерарног конкурса, за који сам песму написала из чисте досаде. У питању је песма ,,Звезде“, коју је професорка изрецитовала, и од тада се јавила жеља за испољавањем емоција кроз речи и стихове, и ето, из дана у дан је настајало све више песама и добијала сам толико инспирације да их данас има око 100“.

На питање какве нас песме очекују у збирци, Милица истиче да су претежно љубавне, али да има и других:

,,По наслову видимо да нас у збирци очекују љубавне песме. Има јако пуно љубавних песама – и тужне и срећне љубави, о гитарама, о музици, о животу, о добу у коме живимо. С поносом истичем да има и много  песама о Јасеновцу, о Косову и о нашој богатој историји“.

Миличину збирку за сада можете да купите у електронском издању, на Андроид уређајима у Google play продавници, а на Apple уређајима путем iTunesa, тако што ћете укуцати ,,Волела бих да си ту“. Такође, збирка се може купити и преко апликације е-књижара. Миличина највећа жеља је да се, чим се укаже прва прилика, а ова књига нађе и у штампаном издању.

Извор: Општина Кула