ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „СОМБОР – МУЗИЧКО НАДАХНУЋЕ“

У организацији Удружења грађана „Норма“, у Великој сали зграде Жупаније, одржана је промоција монографије „Сомбор – музичко надахнуће“, аутора Петра Стојкова. Испред локалне самоуправе, присутне суграђане поздравио је помоћник градоначелника за област културе и туризма Урош Бузаџић.
„Даме и господо, поштовани драги суграђани, изузетно ми је задовољство што могу да вас поздравим испред локалне самоуправе. Окупили смо се овде како би присуствовали промоцији књиге „Сомбор – музичко надахнуће“, како би научили нешто ново о нашем граду, о нашем лепом Сомбору из неке другачије перспективе. Град Сомбор је одговоран и наставиће да подржава стваралаштво у име и славу града, а ова књига јесте тако нешто. Уверен сам да ћемо сви изаћи одавде са неким новим искуством и знањем које ће нам аутор Петар Стојков предочити“, рекао је помоћник градоначелника Урош Бузаџић.
О књизи, у којој су сабране све песме испеване о Сомбору, са текстовима, нотним записима и пратећим причама, осим аутора говорио је и писац и дугогодишњи музички уредник Радио Новог Сада Дејан Томић и публициста, уредник књиге и писац уводног поглавља Милан Степановић.
У музичком делу програма, вече су улепшали вокална солисткиња Радио телевизије Војводине и Радио телевизије Србије Зорана Иђушки, суграђанин Ђорђе Огризовић и ученик трећег разреда Средње музичке школе „Петар Коњовић“ у Сомбору Слободан Данчуловић, у пратњи познатих сомборских тамбураша.

Извор: Град Сомбор