ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА РОМАНА “СУСРЕТ” У ПЕЋИНАЧКОМ КЦ

У сали Културног центра Пећинци, у суботу, 3. фебруара, одржана је промоција друге књиге младог историчара и писца Ивана Гмизића из Карловчића, у организацији Народне библиотеке у Пећинцима, која је и издавач овог романа, и Културног центра.

Пред препуном салом, саговорници модератора програма Браниславе Трифуновић, били су аутор Иван Гмизић и лекторка и рецензенткиња књиге “Сусрет” Весна Деврња, професорка српског језика и књижевности из Карловчића. Теме о којима се говорило тицале су се инспирације, поруке и поуке коју аутор настоји да пренесе, књижевних поступака и стила писања, као и пишчевих планова за будућност.

“Захваљујем се издавачу и организаторима на овој дивној вечери. Лако је радити у окружењу где имам толико подршке, како од институција, тако и од бројне публике која је вечерас била присутна” – рекао је Гмизић.

Директорка пећиначке Народне библиотеке Невена Наић рекла је том приликом да је роман “Сусрет” Иванова друга књига, а прва у издању Народне библиотеке, као и тринаеста књига у њиховом укупном издаваштву.

“Настојаћемо да све рукописе вредне пажње са простора општине Пећинци размотримо и објавимо, посебно када су у питању овако млади аутори којима треба подршка и одговарајући начин промоције” – изјавила је Наић.

На крају вечери, аутор је најавио да ће приход од продаје књиге донирати деци са Косова и Метохије.

Извор: Општина Пећинци