ОДРЖАНА ПРВА СИВАЧКА РЕГАТА

Викенд иза нас обележио је  још један занимљив догађај у општини Кула – Прва сивачка регата. Неколицина љубитеља Малог Стапара, канала и дружења уз музику на води, у друштву председника општине, Дамјана Миљанића, и секретара Месне заједнице Сивац, Миленка Рајића, кренула је пут ,,Тромеђе“ у Сомбору, где су их чекали ручак и дружење, а онда и повратак истом трасом у поподневним часовима.

Иако је првобитно планирано да регата траје два дана, односно да обухвати цео викенд, због најављене кише и невремена она је ове године трајала само један дан. По речима једног  од организатора, Милана Крстоношића, испред Удружења грађана ,,Штранд“ Сивац, у жељи да промовишу Мали Стапар, хтели су  да направе нешто што би личило на Дринску регату, традиционални туристички и фестивалски скуп у Бајиној Башти и Љубовији:

,,Имам срећу да сам више пута учествовао на неким другим регатама и као неки део љубави, односно жеље за промоцијом Малог Стапара, након кампа за децу који смо имали пре две седмице, одлучили смо да направимо нешто што би требало да личи на неке од најлепших туристичких и фестивалских скупова у Србији – на Дринску регату из Бајине Баште или из Љубовије. Већина присутних су Сивчани, мада их има из Бегеча, Бачке Тополе, Куле итд. С обзиром на то да нам је прва, није претерано бројна, очекујемо око 10 чамаца и педесетак учесника. Након нетачних информација које смо добили путем апликације ,,Време“, која нам јепокварила Регату јуче, јер је планирано да буде дводневна, са кампом на ,,Тромеђи“ у Сомбору, морали смо да је одложимо за дан касније, да траје један дан уместо два, али верујем да ће нам и овако бити лепо и за први пут није лоше“.

Истакао је да је Регата осмишљена као неформално дружење, намењено љубитељима природе, воде и забаве на води. Иако ове године није претерано бројна, верује да ће већ наредне године бити бројнија и да ће трајати два дана, како је и планирано:

,,Ово је неформално дружење, за љубитеље природе, воде и забаве на води, уз музику наравно. Све остало, осим ручка који се тамо спрема за све нас, биће неформално дружење, биће игрице шаљивог карактера, и то је оно што је генерално у плану“.

Извор: Општина Кула