ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Покрајински штаб за ванредне ситуације одржао је данас редовну седницу, којој је председавао командант Штаба, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
На дневном реду седнице пре свега је разматран извештај о раду Штаба за 2017. годину.

У свеобухватном документу је истакнуто, да је Штаб у 2017. години радио у пуном капацитету, те да је благовремено реаговао у свим ситуацијама када је то било неопходно. То се посебно односи на почетак године који је обележен изузетно ниским температурама, као и ситуацијом када је град Вршац и насељена места задесила поплава.

Током рада у протеклој години, Штаб је редовно комуницирао и координирао активности са свим релевантним чиниоцима на пољу заштите и спасавања, од Републичке владе и републичких органа, па до редовне комуникације са свим локалним самоуправама у АП Војводини.

Чланови Штаба су усвојили и извештаје надлежних јавних предузећа – „Вода Војводине“ и „Војводинашума“, о стању спремности за спровођење одбране од поплава, активностима на одржавању и управљању водним објектима у сектору заштите од поплава, те о спремности заштите од пожара шума.

Покрајински штаб за ванредне ситуације ће пуном динамиком наставити свој рад у 2018. години, према плану рада који је усвојен на крају 2017, с посебним освртом на изазове које носи летња температура.