ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ПРИВРЕДУ

Данас је у великој сали Скупштине општине Кула одржана седница Савета за привреду на којој је председник општине Кула, Дамјан Миљанић упознао присутне са тренутном ситуацијом око пандемије корона вируса, као и са стањем у општинском буџету. Због нових околности, како каже Миљанић, на наредној седници СО Кула биће усвојен ребаланс буџета. Према његовим речима  неће се радити планирани инфраструктурни пројекти, док ће се наставити са пројектима који су у току или  се реализују у сарадњи са државом.

Он је подсетио да је општина Кула међу првима у Србији донела мере поводом сузбијања корона вируса, отворила саветовалиште и Кол центар, као и да је електронска пијаца била пример добре праксе и за друге локалне самоуправе у Србији. „Општина ће и даље предузимати  неопходне кораке у складу са ситуацијом, а до краја овог месеца биће одржани састанци са врбаском и црвеначком Шећераном око транспорта током сезоне,  а због радова на деоници пута Врбас – Црвенка. Такође, у плану је и радни састанак са Локалном акционом групом „Срце Бачке“ и Удружењем предузетника општине Кула а поводом нових мера и активности.

Састанку су присуствовали представници Новосадског хуманитарног центра из Новог Сада, који су истакли значај локалног партнерства за запошљавање и окупљања свих актера који могу да допринесу запошљавању.

Милош Данилов из Канцеларије за локални економски развој општине Кула је истакао да постоји одлична вишегодишња сарадња са Новосадским хуманитарним центром,  те да су у плану нове активности  у склопу пројекта СЕЕД степ 3.

„Наш циљ је да створимо услове за  запошљавање угрожених категорија људи, са посебним акцентом на младе и жене“, каже Данилов.

Александар Настић, директор Средње стручне школа из Црвенке је најавио да 1. септембра ове године креће дуално образовање у сарадњи са фабриком „Јафа“ из Црвенке, где ће прехрамбени техничари из Средње стручне школа бити ангажовани.  Осим председника општине Кула, састанку су присуствовали чланови Савета за запошљавање и представници јавног и приватног сектора.

Извор: Општина Кула