ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПЕТНАЕСТОГОДИШЊИЦЕ ОСНИВАЊА И РАДА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ – ПРИЗНАЊЕ AКТИВИСТА ГОДИНЕ УРУЧЕНО ДАРИУ МИЛУТИНОВИЋУ

Помоћник градоначелника задужен за ресор младих Рајко Капелан и помоћница градоначелника Марија Дамјановић присуствовали су данас, у Мултимедијалној сали Градске куће, свечаном обележавању петнаесте годишњице постојања и рада Канцеларије за младе.

Добродошлицу је упутио сарадник Канцеларије Лука Мандић, а студентску химну – Гаудеамус Игитур отпевала је Васкрсија Ковачевић .Поздрављајући присутне у име Града и име градоначелника Симе Салапуре , помоћник Капелан је указао да Град Зрењанин на различите начине помаже младим људима, као и рад Канцеларије за младе.- Могу се похвалити нашим резултатима, у само неколико претходних месеци урадили смо много тога. Отворили смо нове просторије Канцеларије за младе за коју мислим да је једна од најлепших у целој Србији, на шта смо поносни. Суштина је да ви млади проводите време тамо, спроводите активности, износите идеје и запажања и на тај начин помажете нама да што више унапредимо омладинску политику – рекао је Капелан.

Навео је и да је један од видова помоћи Града недавно расписан конкурс за младе привреднике и да ће наставити у том правцу будући да за таквом врстом помоћи постоји интересовање, а да је Граду у интересу да млади људи остају у свом Зрењанину.- Први пут ове године организоваћемо заједничку Матурантску журку са које ћемо послати дивну поруку о томе да у Зрењанину има људи који имају идеје и желе да се боре за свој град – рекао је он.

Миодраг Лаништанин испред Канцеларије за младе говорио је досадашњем раду и захваливши се Граду на подршци, уручио Признање за волонтера године којим се уважава волонтерски рад и промоција омладинске политике, а које је ове године припало Дариу Милутиновићу, док је планове за наредни период представила Тијана Степанов.

Добитник признања за најбољег активисту за 2022. годину Дарио Милутиновић ученик завршне године правно – пословног смера Економско – трговинске школе казао је да оно за њега значи много и позвао младе људе да се прикључе Канцеларији за младе и истовремено захвалио свима који су препознали његов рад, али и Градској управи.

Лука Мандић је указао је да Град препознаје улогу младих људи, а да је поводом обележавања годишњице данас окупљена група сачињена од младих људи које је делегирао Парламент њихових средњих школа са територије нашег града.- Окупили смо се како бисмо имали колектив који ће радити на заједничком остваривању циљева Канцеларије за младе и средњих школа из којих ти млади људи долазе, а самим тим и Града Зрењанина. Желимо да им представимо нов начин рада који ће обезбедити да свако од њих има и неку врсту користи од свог волонтеризма при Канцеларији, али и да упознају Град Зрењанин и механизме на који он функционише и да заједно створимо боље окружење за све нас – казао је Мандић.

Указао је да су нове просторије биле потребне јер је младим људима потребан кутак где ће увек моћи да сврате, као и људи којима ће се обратити.- То је простор за све младе са територије града Зрењанина, а оно што је нама битно јесте да култивишемо здраву културу младих људи који долазе са разних путева живота, а свако од њих има своје вештине и квалитете и то управо новим начином рада желимо да искористимо – истакао је Мандић.

Извор: Град Зрењанин