ОДРЖАНА ТОМОСИЈАДА „ТОМОСОМ НА КРАЈ СВЕТА“

На платоу испред фирме МОТО БАЈК у Каћу у суботу 1. јуна почело је окупљање учесника Треће Томосијаде. Ову јединствену манифестацију једном годишње, почетком јуна организује фирма Мото Бајк Каћ која се бави продајом делова за скутере, мотоцикле и мини моторе. Страст према Томос моторима је претворена у догађај који постаје све популарнији и који жељно ишчекују ентузијасти широм Србије али и из иностранства.

До 12.30 сати на штанду је организована пријава за учествовање у наградној игри, а три срећна добитника су освојили по кацигу. Сви су позвани да на табли напишу одакле долазе. Највише је било учесника из места у Војводини и Србији али и из Високог (Босна и Херцеговина), Розенхајм (Немачка), Сегедин (Мађарска), Винипег (Канада). Видели смо примерке Томоса чак из давне 1958. и 1977. године. Дружење је било весело, уз освежење, сокове, кафу и старе познате хитове „Флојд“, „Паклени возачи“ и наравно химна „Мотори“.

Организатори су апеловали посебно на младе возаче да возе пажљиво, носе кацигу, не иду у леву траку. Обезбеђена је пратња целим путем ради веће сигурности, сервисна возила су ту да помогну око мотора. Редари на моторима усмеравају колону, јер је пуно младих учесника који нису искусни а возити се међу триста возача није једноставно.

Око 13 сати колона је кренула у вожњу по прелепим пределима Војводине, кроз Будисаву, Шајкаш, Ђурђево, Жабаљ, Чуруг, Ковиљ. Предвиђене су посебне деонице пута за убрзање. Планиране су и паузе за освежење на Тихој Тиси, такође предах у ресторану Усамљени вук у Ковиљу а око 18 сати повратак у Каћ и затварање Томосијаде. За љубитеље вожње Томосима ово је сигурно била незаборавна авантура, а за места кроз која су пролазили један атрактиван призор.

Текст и фотографије: Ивана В.