ОДРЖАНА ТРИБИНА „КАКО КУЛТУРА МОЖЕ УТИЦАТИ НА ПЕРЦЕПЦИЈУ ЖЕНА У ДРУШТВУ“ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

„И као појединци и као друштво имамо обавезу и одговорност да афирмишемо жене које креирају нове домете у култури и уметности, и подстичемо њихов стваралачки дух и потенцијал“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић на вечерашњој трибини „Како култура може утицати на перцепцију жена у друштву“ коју су организовали Галерија Матице Српске и Повереник за родну равноправност.

Он је подсетио да је Скупштина АП Војводине овог месеца усвојила предлог да Награда за равноправност полова „Милица Томић“ буде уведена као највише покрајинско признање.

„Та награда је, поред признања онима којима ће бити додељивана, истовремено и омаж самој Милици Томић, и то не као кћерки свог великог оца или супрузи свог великог мужа, већ управо као једној од наших првих новинарки, првој уредници нашег првог часописа за жене и једној свестраној жени“, нагласио је председник Мировић.

Трибина у оквиру пројекта “Перцепција – жена по мери друштва“ има за циљ да пошаље поруку о неопходности разумевања родне равноправности, имајући у виду значајан женски допринос култури и уметности у Србији.