ОДРЖАНА „ТРКА ЗА ПЕХАР ГРАДА СОМБОРА“

У недељу 9. Јуна на сомборском хиподрому одржан је први тркачки дан. Коњички клуб „Војвођанин“  из Сомбора је и ове године као организатор потрудио се да све протекне у најбољем реду,  а велики број гледалаца на Хиподрому у Сомбору је имао шта да види.

Одржано је укупно 10 трка у којима је учествовало 98 грла из седамнаест коњичких клубова. Коњички клуб „Војвођанин“ остварио је запажени резултат и у укупном пласману има освојена три прва места, једно треће и једно пето место.

Трка дана била је „брза“ партија посвећена освајању пехара града Сомбора. Пријављено је било седам учесника, три грла домаћег одгоја и четири грла ождребљена у иностранству. Грло Лејла С.П. у трку је ушла као победница трке „Државно првенство за грла од 5 година“ одржане две недеље раније у Београду, а Исаац Нењтон А.Т. као победник „брзе“ партије одржане у Суботици 19. маја.  Ипак  најбољи у „брзој“ партији освојивши пехар града Сомбора за 2019. годину био је коњ,  власника Хорватски Антуна, Надир Тхрее са возачем Вуков Иваном.

Пехар града је уручила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Поред касачких трка, у недељу на Хиподрому,  представљена је и школа јахања Сузане Секулић, а гости су могли да уживају и у избору најлепших шешира као и у вожњи фијакером. Посетиоцима је на Хиподрому у Сомбору представљена и променада Сомбора кроз историју.

Извор: Град Сомбор