ОДРЖАНА ТРОДНЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ СЕЛА – ДАНИ ЖИТА“

У организацији месне заједнице Крушчић, Туристичке организације  и општине Кула у Крушчићу је протеклог викенда одржана традиционална манифестација „Дани села – Дани жита“. Тродневна свечаност је  одржана уз богат културни, забавни и спортски програм. Манифестација је почела у петак великим рок концертом у центру села.

Други дан прославе, који је био и централни, програмски је био и најбогатији. Програм је почео у раним јутарњим сатима такмичењем возача отвореног типа,  у организацији Савеза возача Кула и дефилеом мотоциклиста. Након овог такмичења одржана је Ликовна колонија и изложбено продајни сајам Удружења жена „Вредне руке“ Крушчић и „Animal commerca“ на платоу испред месне заједнице.

Већ традиционално у преподневним сатима одржан је састанак директора Покрајинског Фонда за пољопривреду Александра Богдановића са пољопривредницима из места и околине. Тема о којој се разговарало је била: Могућност кредитирања и субвенционисања пољопривредне производње из покрајинских и републичких фондова.

Централна свечаност, односно, официјелни део манифестације и пријем гостију одржани су у 13 часова и 30 минута. Све присутне је поздравио Здравко Граовац, председник Савета Месне заједнице Крушчић.

Након доделе награда за учеснике у такмичењу возача, одржан је културно уметнички програм у којем су учествовали аматери културно уметничких друштава „Крушчић“ и „Кошут Лајош“, као и ученици ОШ „Вељко Влаховић“ и вртића „Вртуљак“ из Крушчића.

У поподневном делу програма одржана је ревијална утакмица ФК Дијаспора, ветерани Крушчића и гости из Мађарске.

На крају суботњег програма спектакуларан концерт у центру села одржале су звезде Гранда Јелена Гербец и Милан Митровић.

Извор: Општина Кула