ОДРЖАНЕ 30. „ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ“

Под слоганом „Свака звезда има свога пута“, у Кикинди су одржане јубиларне 30. „Змајеве дечје игре“. Манифестација је свој јубилеј прослављала три дана, кроз разнолике садржаје, који су се одвијали у готово свим установама културе у Кикинди. Централни програм манифестације, која кроз изложбе, сусрете са писцима, позоришним представама и радионицама за најмлађе, чува сећање на чика Јову Змаја, отворила је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника Кикинде, уз чланове Градског већа Валентину Мицковски и Драгана Пецарског.

’’Чињеница да се ово организује већ 30 година показује да наша манифестација има своју вредност па самим тим и траје толико, а све због наше деце којој је манифестација и намењена. Знамо да се одрастање сваког младог човека не може замислити без стихова Чика Јове који носе дивну поруку о правим животним вредностима“ рекла је Дијана Јакшић Киурски.

Прича Змајевих дечјих игара у Кикинди почела је пре 30 година, тада у организацији Дома омладине, сада Културног центра:

“Ово је најстарија дечја манифестација у Кикинди и ми смо поред Новог Сада једини град који организује програм посвећен Чика Јови Змају. С обзиром на то да се деца са делима Чика Јове срећу већ после неколико година живота, овакве манифестације служе да она још више науче о њему“, додала је Тања Ножица, заменица директора Културног центра Кикинда.

Извор: Град Кикинда