ОДРЖАНЕ РУБЧЕВЕ ЧАРОЛИЈЕ У КЉАЈИЋЕВУ

У организацији Удружења жена „Рубац“, под покровитељством Града Сомбора, одржана је манифестација „Рубчеве чаролије“ у Кљајићеву. Испред Града, манифестацији су присуствовали помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан, члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић и члан Градског већа за област руралног развоја, Срђан Савић, а догађају је присуствовала и државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Душанка Голубовић.

Овом манифестацијом је Удружење жена „Рубац“ обележило десет година свог постојања. Према програму, одржане су разне радионице у шарању медењака, прављење паленте и уштипака, замотавање сарме и разних ручних радова.  На тај начин су чланови Удружења али и посетиоци могли да се опробају у прављењу сланих и слатких посластица. У културно – забавном делу програма, учесници су рецитовали песме уз музику Мише Бјеливука.  

Водитељ и модератор програма је био добитник Октобарске награде за 2023. годину, Давид Дако Кецман, а гостима се обратила и председница Удружења, Душанка Хајдин, која је поздравила све присутне и захвалила се Граду Сомбору на досадашњој сарадњи и подршци.

Извор: Град Сомбор