ОДРЖАНЕ ТРКЕ СА ПРЕПРЕКАМА „OCR NORTH SPIRIT“

У Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“ у Бачком Моноштору, током викенда, одржане су трке на отвореном простору са препрекама под називом „ OCR North spirit”, која је окупила 259 такмичара, међу којима се нашао и велики број Сомбораца. Овај вид рекреације је све популарнији како у свету, тако и у Србији, а Град Сомбор је имао прилику да по први пут буде домаћин манифестацији оваквог типа.

Програмом су предвиђене трке у две дисциплине и то у дужини од 22 km и 11 km. Такмичари су се током трчања сусретали са бројним препрекама, које, уколико нису могли успешно да пређу, су морали да надокнаде извршавањем задатих вежби, како би могли да наставе учешће у трци.

У мушкој конкуренцији трке са препрекама на 11 km најбржи је био Марко Синђић из Београда, на друго место се пласирао Горан Обрадовић из Београда, трећепласирани био је Обрад Бабић из Лајковца.

У женској конкуренцији трке са препрекама на 11 km прво место поделиле су Јована Пешић из Пожаревца и Адријана Дозет из Новог Сада, друго место освојила је Снежана Лазић из Врбаса, а треће Емина Бубуљ из Апатина.

У мушкој конкуренцији трке са препрекама на 22 km прво место заузео је Теодор Кењереш из Суботице, друго место Дејан Батор такође из Суботице, а треће место Лука Коледар из Новог Сада.

У женској конкуренцији трке са препрекама на 22 km на прво место пласирала се Драгана Видовић из Новог Сада, на друго место Ана Божиловић из Београда, а на треће Јована Шијан такође из Новог Сада.

Додели награда присуствовала је помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма Јована Миљевић, те успешним такмичарима упутила честитке на успешно завршеним тркама.

Манифестацију је организовао фитнес центар “Urban Box“ из Сомбора, уз подршку Града Сомбора, Туристичке организације града Сомбора, Туристичке организације Војводине, ЈП „Војводинашуме“, СРП „Горње Подунавље“ и волонтера Црвеног крста Сомбор.

Извор: Град Сомбор