ОДРЖАНИ 7. „ДАНИ РАШЕ ПОПОВА“ У МОКРИНУ

У оквиру обележавања седмих “Дана Раше Попова“, у галерији Дома културе у Мокрину, организовани су трибина “Језик светлости – језик људи“ и додела награде „Рашин Шешир“, на основу литерарног конкурса “Не дирај ми снове“, на који је пристигло рекордних 550 радова из наше земље и иностранства. Најбоље је оцењен рад Луке Васковића из Београда. Овогодишњи добитник плакете “Раша Попов“ за изузетан допринос у стваралаштву за децу је композитор и диригент, Јован Јоца Адамов. Потом је на сали Дома културе организован културно-уметнички програм посвећен мокринском књижевнику, публицисти, глумцу и дугогодишњем телевизијском новинару, звезди дечје телевизијске емисије “Форе и фазони“. У програму су учествовали глумци, музичари, песници, чланови плесних група и ученици мокринске Основне школе “Васа Стајић“, а присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски, председник Градског парламента, Младен Богдан и чланица Градског већа, Валентина Мицковски.

“Заиста постоји много разлога да будемо поносни на све оно што имамо и да негујемо са пуно љубави сећање на све оне који су нашу средину представљали на најлепши начин. Баш како је то радио Раша Попов, кога смо обожавали да слушамо, да пратимо његов рад и да будемо поносни што је баш одавде, из нашег краја, из Мокрина“, рекао је градоначелник.

Овогодишњи славодобитник плакете, Јован Јоца Адамов причао је о свом пријатељу Раши Попову:

“Са Рашом ме везују најлеши тренуци, био је невероватан, умео би од најмање приче да направи невероватну причу публици која је обожвала његов начин промоције и говора. То је био посебан човек бритког ума, никада није изговорио ниједну ружну реч и не чуди ме што је увек био са децом. Био је заштитни знак многих емисија и увек ћу памтити његову доброту и ту магију коју је уносио у обичан разговор. Врло сам поносан на чињеницу да сам управо ја овогодишњи добитник плакете“, истакао је Јован Јоца Адамов.

Манифестацију је организовало Удружење грађана “Раша Попов“, под покровитељством Града Кикинде:

“Почели смо врло скромно још 2018. године, подигли смо ниво организације и трудили смо се сваке године да повећамо стандарде и дошли до седме манифестације на коју је пристигло 550 радова. Наставићемо управо на овакав начин да негујемо сећање на Рашу Попова“, додао је Живко Угреновић, председник Удружења “Раша Попов“.

Извор: Град Кикинда