ОДРЖАНИ РУКОМЕТНИ ТУРНИРИ У ЦРВЕНКИ И СИВЦУ

Током протеклог викенда, општина Кула била је без сумње главно одредиште за све љубитеље рукомета. Одржана су два меморијална рукометна турнира у местима Црвенка и Сивац, у којима је учествовало укупно седам екипа. У Црвенки је одржан 19. по реду меморијал „Слободан Чиле Мишковић“, док је у Сивцу одигран 13. по реду Меморијални турнир „Владе и Новак“.

На црвеначком турниру учествовали су супер Б лигаши „Пролетер“ из Зрењанина, „Лавови“ из Бачке Паланке и домаћин„Црвенка“. Турнир је отворила рукометна легенда Момир Рнић.

Играло се свако са сваким, па су тако у првом сусрету Лавови  победили Црвенку са 25:17, у другом је Пролетер победио Лавове са 29:22, да би у трећем Пролетер савладао и Црвенку са 20:17 и освојио прво место. Друго место припало је екипи Лавова, а домаћин Црвенка је трећа. Пехаре капитенима екипа су уручивали председник Црвенке Милисав Ковачевић, директор Црвенке Владо Рачић, а победничкој екипи Пролетера пехар је уручио Момир Рнић. За најбољег средњег бека,
а то је позиција на којој је играо легендарни Чиле Мишковић, жири је прогласио играча Пролетера Алексу Гаћиновића.

Турнир у Сивцу је ове године први пут био међународног карактера, јер је уз супер Б лигаше „Врбас“ и „Југовић“ из Каћа, те уз домаћина прволигаша „Сивац 69“, учесник турнира био и премијер лигаш из Хрватске „Спачва“ из Винковаца. У првом сусрету сивачког турнира домаћин Сивац 69 је победио екипу Врбаса са 20:19, а у другом, према очекивањима Спачва је победила екипу Југовића са 39:21. Другог турнирског дана, у сусрету за треће место Врбас је победио екипу Југовића са 31:25, док је у финалу Спачва победила домаћина Сивац 69 са 36:18. Капитенима екипа, пехаре за остварени пласман су уручивали Петар Цвијовић–председник сивачког рукометног клуба, Жељко Маџарев–директор сивачког комуналног предузећа Радник, и Бобан Дамјановић-секретар Месне заједнице Сивац. Капитен Спачве Дражен Стојановић проглашен је најбољим играчем турнира.

Извор: Општина Кула