ОДРЖАНО 34. СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ТУЦАЊУ ВАСКРШЊИМ ЈАЈИМА У МОКРИНУ

Победник 34. Светског првенства у туцању фарбаним ускршњим јајима у Мокрину је Душан Радић из Халмштада у Шведској, прошлогодишњи освајач ове манифестације. Он је у финалу победио Мокринчанина Милоша Ковачића. У конкуренцији јуниора, тутулу је освојила Дуња Голић. На традиционалној васкршњој манифестацији у Мокрину ове године надметало се 150 такмичара из Србије, земаља у окружењу и Скандинавије. Манифестацију су посетили градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници.

“Велико ми је задовољство што се наставља традиција организовања Васкршњих свечаности у Мокрину, као и централног догађаја ове манифестације, Светског првенства у туцању ускршњим јајима. Ово је прилика да се промовишу Мокрин и Кикинда, али и најлепше животне вредности, култура, традиција и обичаји. Мокрин је надалеко познат по неколико манифестација, које увек организује на спектакуларан начин“, рекао је градоначелник.

Двоструки узастопни победник мокринске Туцанијаде, савладавши у финалу Мокринчанина Милоша Ковачића, каже да се није надао одбрани титуле:

“Искрено, веома ме радује победа иако ја нисам био превелики оптимиста јер сам мислио ако уђем у најбоља четири да ће то бити сасвим солидан резултат, али је ово за мене пријатно изненађење и мојој срећи нема краја“, каже Душан Радић, победник 34. Туцанијаде у Мокрину.

Светско првенство у туцању фарбаним ускршњим јајима, као и Васкршње свечаности организовала је Месна заједница Мокрин, уз подршку Града Кикинде:

“Мокрин покушава да својим актвностима и манифестацијама које су на изузетном нивоу покрене младе, цело село како би људи овде живели много лагодније“, подсећа Горан Ристић, председник Савета месне заједнице Мокрин.

На традиционалној васкршњој манифестацији у Мокрину ове године надметало се 150 такмичара из Србије, земаља у окружењу и Скандинавије. У оквиру Васкршњих свечаности, на Варошком тргу организовани су концерти и културно уметнички програми.

Извор: Град Кикинда