ОДРЖАНО ДУХОВНО БОЖИЋНО ВЕЧЕ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

У Српској читаоници „Лаза Костић“ у Сомбору, Коло српских сестара је одржало традиционално духовно вече уз песме, благослове и обичаје који славе рођење Христа. Бројни гости су могли да уживају у богатом културно – уметничком програму и наступу Црквеног хора „Цар Константин и царица Јелена“, КУД „Царза“ из Апатина и хармоникашком дуету Милана и Милоша.
На почетку свечаности, гостима се обратила председница Кола српских сестара Наталија Олујић, која је поздравила представнике свештенства, локалне самоуправе и госте топлим речима добродошлице.
„Часни оци, поштовани гости и драги пријатељи, добро дошли на „Духовно Божићно вече“ које традиционално, на Туциндан, уочи Божића организује Коло српских сестара. У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, рођењу Христовом, вечерас певајмо, веселимо се и праштајмо уз поздрав Христос се роди“, рекла је Наталија Олујић у свом обраћању.
Као и претходних година, за ову прилику домаћице су припремиле колаче симболично украшене хришћанским симболима, а у избору за најлепши колач победила је Љиљана Симин.
У име Града Сомбора, свечаности су присуствовали градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област руралног развоја Срђан Савић.

Извор: Град Сомбор