ОДРЖАНО ЈЕ ПРВО КАРАОКЕ ВЕЧЕ НА РУСИНСКОМ – ОТРИМАНИ ПЕРШИ КАРАОКЕ ВЕЧАР ПО РУСКИ

У суботу, 24. јула, у просторијама Културно-уметничког друштва „Тарас Шевченко“ у Ђурђеву одржано је прво караоке вече на русинском. Караоке су организовали млади из друштва, а велику подршку су добили од Радног тела за младе, Националног савета Русина.

Те вечери окупили су се млади из Ђурђева, Новог Сада, Куцуре и Руског Крстура. Они су показали велико знање што се тиче русинске песме. Млади су се по први пут срели са оваквим типом „журке“. До сада није било пуно прилика да се цело вече слуша русинска музика, али то их није спречило да се лепо проведу. На караокеу је изведено 22 нумере, а победника је изабрала публика. За победника је изабрана нумера „Три гвиздочки“. Девојке које су је извеле су добиле главну награду, блутут звучник.

– Јако смо задовољни са овим пројектом. Све је прошло у најбољем реду. Могу рећи и боље него што смо очекивали. Једна од предности овог пројекта је та што су млади показали своје знање не само из русинске музике, али и из језика и писма. – рекла је Оливера Пап, једна од организатора.

 

Отримани перши караоке вечар по руски

Всобору, 24. юлия, у просторийох Културно-уметнїцкого дружтва ,,Тарас Шевченко“ у Дюрдьове отримани перши караоке вечар по руски. Караоке орґанизовали млади зоз дружтва, а вельку потримовку достали од Роботного цела за младих, Националного совиту Руснацох.

 

Того вечара ше позберали млади зоз Дюрдьова, Нового Саду, Коцура и Руского Керестура. Вони указали барз завидне знанє цо ше дотика рускей шпиванки. Млади ше по першираз стретли зоз таку файту ,,журки“. До тераз нє було вельо нагоди цали вечар слухац руску музику, алє то их нє зопарло же би ше вешелєли. На караокеу виведзени 22 нумери, а публика вибрала побиднїка. За побиднїка вибрана нумера ,,Три гвиздочки“. Дзивки цо ю одшпивали достали главну награду, блутут звучник.

– Барз зме задовольни зоз тим вечаром. Прешло шицко одлично. Можем повесц и лєпше як зме обчековали. Єдна од предносцох того проєкту тота же млади указали свойо знанє не лєм зоз рускей музики, алє и язика и писма. – гварела Оливера Пап, єдна од орґанизаторох.