ОДРЖАНО ЈУБИЛАРНО ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ “ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

Јубиларно 50. градско такмичење “Шта знаш о саобраћају” окупило је 64 такмичара. Представници 16 сеоских и градских школа, на импровизованом полигону у центру Кикинде, демострирали су умешност у вожњи бициклима. Ђаци виших разреда основних школа, пре тога, показали су завидно знање и у познавању саобраћајних прописа јер су решавали тестове:

– Девојчице и дечаци такмичили су се у две категорије, а најбољи појединци пласирали у наредни круг такмичења. Домаћин регионалног такмичења биће Кањижа, а иза тога ће уследити и републичко- рекао је Миливој Лињачки, заменик председника градског Савета за безбедност саобраћаја и додао да се овим такмичењем, али и сличним акцијама, унапређује ниво саобраћајне културе и повећава безбедност најмлађих учесника у саобраћају. И Синиша Грастић, директор АМСС Банат доо Кикинда, уверен је да је ово прави и једини начин да деца основношколског узраста стекну теоријско и практично знање и унапреде саобраћајну културу:

– То је, између осталог, значајно и да се не би догађале трагедије на путевима. Једна таква догодила се претходних дана на путу између Кикинде и Иђоша. То је очит пример да та деца, нажалост, нису била саобраћајно едукована- оценио је Грастић.

Извор: Град Кикинда