ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА И ИНОВАТОРА У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић отворио је данас такмичење под називом: “Дани едукације младих предузетника и иноватора“, које је одржано у Словачком војвођанском позоришту у Бачком Петровцу, овогодишњем домаћину такмичења.

фото: Медија Портал

Поздрављајући присутне секретар Милошевић је изјавио:

„У данима у којима обележавамо 100 година присаједињења Војводине Краљевини Србији, једнако као што смо загледани у величину дела ослободилаца, тако и данас док присуствујемо регионалном такмичењу младих, видимо испред себе извесну будућност испуњену радом и предузетничким духом, који Србију води у партнерство са другим европским народима“.

Покрајинском секретару проф. др Милошевићу уручена је плакета, коју су доделили организатори манифестације Савез проналазача Србије.

фото: Медија Портал

На такмичењу учествују ђаци основних и средњих школа из шест општина: Бач, Бачка Паланка, Врбас, Оџаци, Беочин и Бачки Петровац.

фото: Медија Портал

Циљ манифестације је да се кроз радионице савлада израда пословних планова и представљање пословних идеја и на тај начин подстакну млади да што квалитетније и креативније примењују научено.